Euraxess - Cercetătorii în mișcare este o inițiativă pan-europeană susținută de către Uniunea Europeană, destinată profesioniștilor din statele membre și țările asociate. Portalul Euraxess poate fi un instrument foarte util pentru promovarea pozițiilor de cercetare și didactice, dar și a proiectelor finanțate și implementate la nivelul universității, prin diverse centre sau laboratoare. Portalul facilitează și identificarea de posibili parteneri instituționali pentru diverse proiecte sau posibile proiecte, articularea unor noi teme sau subiecte de cercetare, dar și alte opțiuni în privința managementului activității științifice.

Euraxess susține interacțiunea dintre cercetători, antreprenori, universități și mediul de afaceri, oferind oferă informații gratuite și practice cu rol în susținerea dezvoltării carierei, a mobilității, a colaborării și cooperării științifice.

UNST Politehnica București folosește facilitățile oferite de portalul Euraxess, fiind prima instituție de învățământ superior din România care comunică în mod constant, detaliat și în totalitate pozițiile didactice și de cercetare. Generalizarea practicilor de utilizare a portalului de către membrii comunității noastre academice racordează eforturile individuale și de grup la realitatea și la tendințele globale. Contribuim astfel la creșterea vizibilității specialiștilor noștri și a universității noastre, la consolidarea capitalului reputațional.

Biroul Euraxess din UNST Politehnica București poate fi contactat la euraxess@upb.ro

Metodologia privind utilizarea platformei Euraxess la nivelul UNST Politehnica București, Hotarare CA UPB 25/11/2023

Formular pentru publicarea anunțurilor privind posturile didactice

Formular pentru publicarea anunțurilor privind posturile de cercetare